Onze fokmerries

 

Marjan (Stb.)
Glennridge x Doruto x Graaf van Wittenstein (m=ster pref. x m.m=ster pref. x m.m.m=kern pref.)
Sijgje-stam, fokfamilie 440

Marjan heeft in het internationale springpaard Canadian Colours (A+20) een heel bekende halfbroer. Een andere halfbroer van deze merrie bracht het tot de tweede bezichtiging van het KWPN. Werklust en de wil om te presteren zijn sterk verankerd in deze tak van de Sijgje-stam.
Een halfzus van de merrie Marjan, Wiesje (Nimmerdor x Doruto) maakte furore in de springsport in België. Deze Wiesje leverde schitterende prestaties in het 1.30-1.40 onder de sportnaam "Joyeuse d'Amerloo".
Uit de Sijgje stam komen naast de al genoemde Canadian Colours (Nimmerdor x Loesje van Doruto, gereden door J. Henselwood) ook het internationale springpaard Optiebeurs Investment (A. Voorn) Daarnaast komen uit deze stam ook de internationale dressuurpaarden Hamilton, Imbium Coco en XXL, die geselecteerd was voor het WK jonge paarden in Verden met Edward Gal.

Marjan: u ziet aan de nakomelingen waarom wij verder fokken met deze merrie!

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: D:\www.stalvogelzang.nl\inhoud\valensvv4.jpg
Foto: Valens V. (Flemmingh x Glennridge)
Fokker: Stal Vogelzang


Foto: Acantho V. (Sydney x Glennridge)
Fokker: Stal Vogelzang
Acantho loopt inmiddels Z2 dressuur en is met ruiter Annemarth Lieman opnieuw geselecteerd voor het RABO talentenplan.

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: D:\www.stalvogelzang.nl\inhoud\marjan.jpg
Foto: Bacardi V. (Sydney x Glennridge)
Fokker: Stal Vogelzang
Bacardi loopt inmiddels op Z1 niveau.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: D:\www.stalvogelzang.nl\inhoud\chansijgje1.jpg
Foto: Chansijgje (Indoctro x Glennridge)
Fokker: Stal Vogelzang
Chansijgje wordt op dit moment klaar gemaakt voor een carričre in de springsport.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: D:\www.stalvogelzang.nl\inhoud\dacardi1.jpg
Foto: Daccardi V.
Daccardi V (Indoctro x Glennridge) is erkend als dekhengst door de Canadian Warmblood Horse Breeders Association (CWBHA) in Canada
Fokker: Stal Vogelzang


Chansijgje  (PROK) 
Indoctro x Glennridge x Doruto (m=stb. x m.m=ster pref. x m.m.m=ster pref.)
Sijgje-stam, fokfamilie 440

Met Chansijgje willen wij deze merrielijn voortzetten. In 2011 bracht Chansijgje een schitterend hengstveulen van Arezzo VDL. Op dit moment is ze hoogdrachtig van Corland. Als dit veulen is afgespeend zal Chansijgje in de sport worden uitgebracht.
De halfbroers van Chansijgje doen het op dit moment zeer goed in de sport en we gaan ervan uit dat Chansijgje dat voorbeeld zal volgen.
Chansijgje: gefokt om te presteren!


Foto: Chansijgje, hier hoogdrachtig van Corland
Fokker/eig.: Stal Vogelzang

Foto: Grigoris V (Arezzo VDL x Indoctro x Glennridge)
Fokker/eig. : Stal Vogelzang

Sharon (ster)
Corland x Wellington x Caruso x Roemer (m+keur, preferent prestatie x m.m =elite preferent prestatie, m.m.m =keur preferent)


Foto: Sharon
Fokker: A. Landman/ eig. Stal Vogelzang


Sharon is de moeder van Ashley, die naar Mexico is verkocht en die het zeer goed doet in de sport. De oudste zoon van Ashley werd verkocht op een elite veiling in Zweden en bracht daar €10.000,- op. De foto’s van deze zoon en een filmpje van Ashley vindt u onder de link ‘nieuws’ op onze website.
Dochter Chalyna, van Cantos
, is geveild tijdens de hengstenshow van de HBC Stal in 2009. Ze is vervolgens verkocht aan hengstenhouderij van der Maat. Dochter Nicole brengt Chalyna uit in de springsport.

 
Sharon heeft twee volle broers die het zeer goed deden in de sport. Tygho bracht het bij het KWPN tot de tweede bezichtiging en werd daarna verkocht naar de VS. Onder de sportnaam Summertime deed hij het daar verdienstelijk als hunter.
 Zie de sportresultaten:

http://12.153.168.33/_IFrames/pointsAwards/points/leadingOwnersDetail.aspx?year=2006&viewCat=LeadingOwner&section=2000&bid=193116&btype=I

Vanwege zijn prachtige stijl van springen figureerde deze Tygho zelfs in een boek. Zijn eigenaar in de VS mailde het volgende daarover: During the time that I owned Summertime, he was featured on the cover and within the pages of a book titled, Build Confidence over Fences, by Holly Hugo-Vidal (2005).
Helaas maakte een virusinfectie een einde aan zijn sportcarričre.
Een andere volle broer van Sharon, Varano, maakte in Italië furore in in het  1.40 mtr. De volgende link linkt u naar het FEI paspoort van deze Varano: https://data.fei.org/Horse/Detail.aspx?p=1C4609F2D39C46C6B62A21E4F2378C3E
Halfzus Anouque, een keurmerrie van Prestige,  liep een verdienstelijke EPTM en halfbroer El Diva, van Westpoint, werd als veulen kampioen op de Centrale keuring in Friesland.
Sharon: waar het springen en de springmanieren hand in hand gaan!